smullen maar


Recept: Bladerdeeg gevuld met zalm en groenten


                            


Een lekkere hap die goed vult. Je kan er nog wel pommes duches of puree bij eten
Wat heb je nodig voor twee personen: 1 pak bladerdeeg
                                                              200 gr zalm (geen gerookte zalm)
                                                              een mix van groenten naar eigen smaak
                                                             (prei, spinazie, wortelen , broccoli, enz )
                                                              een tweetal soeplepels kruidenkaas
                                                              peper, nootmuskaat,

En zo maak je het: Doe de groenten in kokend water tot ze beetgaar zijn
                               Giet ze af in een zeef en laat goed uitlekken
                               Rol het bladerdeeg open en snij ze in de helft door
Let op het bladerdeeg word nog dicht gevouwen dus niet te vol leggen
                               Leg eerst de groenten in het midden, daarboven op de zalm
                               en bestrijk met de kruidenkaas
                               Plooi het bladerdeeg dicht en bestrijk met eigeel
                               Leg het op een plaat bedekt met bakpapier
                               bak deze nu op 160 c° voor een half uur

Het teveel aan groenten kan je ook er bij serveren!

                                                             Smakelijk!

_______________________________________________________________________________


Ik maak graag nagerechtjes enz, en deze  recepten wil ik graag met u delen




Dit heb je nodig:
5 eitjes
200 ml room
1 pakje vanille suiker
250gr zwarte chocolade

en zo maak je het:
Laat de chocolade smelten a la bain-marie =dus water in een kookpannetje en de chocolade in een ander vuurvast kommetje in het water leggen water verwarmen en zo smelt de chocolade
 Als de chocolade gesmolten is ,wat laten afkoelen

De room en de vanille suiker met de mixer kloppen tot slagroom

Van de eieren enkel het eiwit gebruiken, deze ook heel luchtig kloppen met de mixer

De room voorzichtig bij de chocolade mengen en dan het opgeklopt eiwit er ook voorzichtig bijdoen
zodat het luchtig blijft
Dit mengsel in de frigo zetten zo ongeveer een 4-tal uur
versieren naar keuze met cacao poeder, slagroom, chocolade kruimels enz...
Smakelijk







Geen opmerkingen:

Een reactie posten