vrijdag 13 december 2013

Recept: Bladerdeeg gevuld met zalm en groenten


Een lekkere hap die goed vult. Je kan er nog wel pommes duches of puree bij eten
Wat heb je nodig voor twee personen: 1 pak bladerdeeg
                                                              200 gr zalm (geen gerookte zalm)
                                                              een mix van groenten naar eigen smaak
                                                             (prei, spinazie, wortelen , broccoli, enz )
                                                              een tweetal soeplepels kruidenkaas
                                                              peper, nootmuskaat,

En zo maak je het: Doe de groenten in kokend water tot ze beetgaar zijn
                               Giet ze af in een zeef en laat goed uitlekken
                               Rol het bladerdeeg open en snij ze in de helft door
Let op het bladerdeeg word nog dicht gevouwen dus niet te vol leggen
                               Leg eerst de groenten in het midden, daarboven op de zalm
                               en bestrijk met de kruidenkaas
                               Plooi het bladerdeeg dicht en bestrijk met eigeel
                               Leg het op een plaat bedekt met bakpapier
                               bak deze nu op 160 c° voor een half uur

Het teveel aan groenten kan je ook er bij serveren!

Smakelijk!

                              

Geen opmerkingen:

Een reactie posten