vrijdag 13 december 2013
Recept: Bladerdeeg gevuld met zalm en groenten
Een lekkere hap die goed vult. Je kan er nog wel pommes duches of puree bij eten
Wat heb je nodig voor twee personen: 1 pak bladerdeeg
200 gr zalm (geen gerookte zalm)
een mix van groenten naar eigen smaak
(prei, spinazie, wortelen , broccoli, enz )
een tweetal soeplepels kruidenkaas
peper, nootmuskaat,
En zo maak je het: Doe de groenten in kokend water tot ze beetgaar zijn
Giet ze af in een zeef en laat goed uitlekken
Rol het bladerdeeg open en snij ze in de helft door
Let op het bladerdeeg word nog dicht gevouwen dus niet te vol leggen
Leg eerst de groenten in het midden, daarboven op de zalm
en bestrijk met de kruidenkaas
Plooi het bladerdeeg dicht en bestrijk met eigeel
Leg het op een plaat bedekt met bakpapier
bak deze nu op 160 c° voor een half uur
Het teveel aan groenten kan je ook er bij serveren!
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten